Vingård

Vinmarken på Hylkegaard blev anlagt i 2012. Der er plantet 1.400 stokke af hvidvinsdruen Solaris. Det er efter min mening den drue, der egner sig bedst til jorden ved Hylkegaard. Det er på samme tid en frugtig drue med et afbalanceret syreindhold.
Produktionen skulle gerne ligge på omkring 1.500-1.800 flasker om året, når det hele kører. I 2014 bar stokkene for første gang frugt, men druerne var få. Det er meget naturligt, når planterne er så unge. I 2015 var udbyttet ganske fint, men kvaliteten var ikke særlig god, da vi havde en sommer, der regnede væk.
Så det, at dyrke vin i Danmark, er ikke altid ligetil, men jeg tror på, at vi har fine hvide vine i vente. Der skal kæmpes for det – og det gør vi.

SOLARIS 2017 & 2018


Vejret i Danmark var ikke særligt opløftende for vinavlerne i 2017,så det blev ikke til så mange flasker. Så kom 2018 med en sommer vi ikke har set før - det blev til rigtig meget frugt og rigtig meget most. Desværre kom regnen og kulden i september, så druerne fik ikke lov til at udvikle sig helt. Men nu er vinen endelig kommet på flaske og klar til at blive smagt - en dejlig frisk og frugtig vin.

NYHED: Hylkegaard laver egen Grappa


“Marc de Solaris” - superlækker grappa.
Valdnøddesnaps lagret på egetræsfade - det smager fantastisk


Rundvisning

Vi tilbyder en rundvisning med vinbonden, der fortæller om vindyrkningen og al dens genvordigheder, samt en lille produkt-smagning. Prisen er 150,00 pr. person ved min. 6 personer. Hertil kan tilføjes en lille lækker frokost, så vil prisen være 350,00 pr person. Ring og aftal nærmere.